Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scheringa: 'Het is over en uit'

  •  
18-10-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
DSB_gesloten_300_01.jpg
Amerikaans opkoopfonds Lone Star trekt zich terug ... Plan B: aandelencontructie voor spaarders ... Raad van Bestuur vraagt minister Bos per brief om 100 miljoen euro ... Bos weigert hulp
De onderhandelingen tussen DSB Bank en het Amerikaanse opkoopfonds Lone Star zijn afgebroken. Na twee dagen onderhandelen hebben de Amerikanen zich teruggetrokken, zo heeft financieel directeur Ronald Buwalda van DSB Bank bevestigd.
Voor DSB is nu alle hoop gericht op ‘Plan B’, waarbij spaartegoeden worden omgezet in aandelen. Vandaag vroeg de raad van bestuur van DSB Bank in een brief aan minister Wouter Bos van Financiën om 100 miljoen euro aan financiële steun voor dit alternatieve voorstel. Dit bedrag moet de benodigde versterking van het eigen vermogen mogelijk maken.
Update 1: Minister Bos lijkt geen hulp te willen bieden. Tegen ANP zegt een woordvoerder van zijn departement: “Het is een zaak van de bewindsvoerders en de rechter.” De Volkskrant meldt:
Minister Bos van Financiën weigert de 100 miljoen euro ter beschikking te stellen die volgens Dirk Scheringa nodig is om zijn DSB Bank te redden. Volgens Bos en De Nederlandsche Bank (DNB) moeten er eerder miljarden in de bank worden gepompt om die overeind te houden, en is een kleinere bijdrage zinloos. Dit hebben bronnen rond het ministerie van Financiën zondagavond bevestigd.
Update 2 : De reddingspoging voor de DSB Bank is definitief mislukt. Dat heeft Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken gezegd. Volgens hem is Den Haag niet bereid geld te steken in de bank, zo meldt NOS Teletekst. Hendrickx: “Het is voorbij.” Het AD schrijft:
DSB-topman Dirk Scheringa bevestigde later in het NOS Journaal de lezing van Hendrickx. ,,Het is over en uit”, aldus Scheringa. ,,We hebben het geprobeerd maar het is helaas niet gelukt. Dit is heel erg, voor onze medewerkers maar ook voor de spaarders.” Scheringa verliet even voor elf uur zondagavond het hoofdkantoor van zijn bank in Wognum.
Maandag 9:00 uur verloopt de deadline van Dirk Scheringa. Zoals het er nu naar uit ziet, spreekt de Amsterdamse rechtbank deze ochtend het faillissement van DSB Bank uit.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.