Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Schietpartij Dallas is niet de schuld van Black Lives Matter'

  •  
12-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
blm
In het TV-programma Nieuwsuur spreekt Twan Huys met Kwame Rose, Black Lives Matter-activist, over de oplossing voor de problemen waar de Verenigde Staten voor staan wat betreft racisme. De beweging waar Rose toe behoort is de afgelopen dagen fel bekritiseerd, nadat schutter Micah Xavier Johnson vijf agenten doodschoot in Dallas. Media benadrukken de sympathiën die Johnson had voor de Black Lives Matter-beweging, als ware dat de oorzaak van zijn daad. Rose benadrukt in het interview dat Johnson een getraumatiseerde militair was. De overheid schoot volgens hem tekort bij het bieden van mentale hulp aan de veteraan. Bovendien is volgens Rose duidelijk dat Johnson nooit wapens had mogen bezitten: zijn mentale gesteldheid stond dat niet toe Rose:
"Toen een blanke man twaalf mensen doodschoot in een kerk in South Carolina, werd hij neergezet als lone wolf, en niet meteen geassocieerd met een groep. Een hele beweging beschuldigen van de actie van één persoon klopt niet."
Bekijk het Skype-interview hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.