Laatste update 06 november 2017, 12:47
59

Schietpartij in kerk in Texas, ten minste 27 doden

Ten minste 27 mensen zijn tijdens een zondagdienst doodgeschoten in een kerk in Texas. Het gaat om de First Baptist Church in Sutherland Springs, Wilson County. Volgens de politiecommissaris ter plaatse zijn er ten minste 27 mensen om het leven gekomen en meerdere mensen gewond geraakt. Dat meldt de BBC.

De lokale tak van de FBI heeft zijn agenten gemobiliseerd. De FBI zegt dat er melding is gemaakt van één schutter, maar dat ze alle mogelijkheden onderzoeken. Er is nog geen indicatie van het motief van de dader.

De lokale nieuwszender KSAT 12 rapporteerde dat de schutter de kerk rond 11.30, lokale tijd, binnenkwam. Volgens diezelfde zender was de schutter een man, en is hij om het leven gekomen. Volgens KSAT 12 zijn er helicopters gearriveerd om gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zegt: ‘Onze gebeden zijn met allen die geschaad zijn door deze kwade daad. Onze dank gaat uit naar de politie voor hun reactie’. Hij zei ook dat er op korte termijn meer informatie bekend zal worden gemaakt door de Texaanse afdeling van Openbare Veiligheid.

cc-foto: Victoria Pickering

Geef een reactie

Laatste reacties (59)