Laatste update 14:20
15

Schijnbaar onverenigbaar? Trump verenigt Samantha Bee en Glenn Beck

Tv-ster en presentatrice van het satirische programma Full Frontal, Samantha Bee, staat niet bepaald bekend om haar liefde voor conservatisme. Integendeel zelfs. Na de verkiezingen in de Verenigde Staten haalde ze hard uit naar witte Amerikaanse vrouwen die in grote getalen gestemd hebben op de misogyne Trump. In aanloop naar die verkiezingen nam ze Trump al vele malen op de hak – hij maakte het haar ook wel erg makkelijk -. De uitkomst van de verkiezingen en het feit dat Donald Trump écht de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt vindt Bee weerzinwekkend eng. En ze is niet de enige.

Bee vindt een bondgenoot in een onverwachte hoek, bij voormalig Fox News-kijkcijferkanon Glenn Beck. Beck is de man die (onder meer) op de herdenkingsdag van de historische speech van Martin Luther King een anti-Obama demonstratie organiseerde. De hardliner en conservatieve Beck is eigenaar van Mercury Studios. Zijn achterban bestaat voornamelijk uit Trump-fans en sympathisanten. Dat Beck zich in harde woorden uitspreekt tegen Trump (en alles waar Trump voor staat), is dan ook opmerkelijk. Het leidde in aanloop naar de verkiezingen in ieder geval al tot bijzondere momenten.

In deze kerstaflevering van Full Frontal ontmoeten de twee elkaar voor een één-op-één, waarin ze het gevaar van Trumpism bespreken, maar ook hun “bijdrage” aan de winst van Trump. Beck erkent dat zijn mediaoptredens de weg hebben geplaveid voor Trump en het extremisme van de president-elect acceptabel hebben gemaakt. Tevens waarschuwt hij Samantha Bee omdat hij iets van zijn catastrofale wereldbeeld in haar herkent.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)