54

Schip met honderden vluchtelingen gekapseisd

Voor de Libische kust is een vissersschip met honderden vluchtelingen aan boord omgeslagen

Een schip van de Ierse marine dat in de buurt was heeft ongeveer honderd mensen gered. In het gebied is een reddingsactie aan de gang meldt de NOS woensdag

Volgens de Ierse marine had de boot zo’n 600 mensen aan boord. Het Ierse schip zag ongeveer 150 mensen in zee. Aan de reddingsactie doen inmiddels ook een Italiaanse helikopter en twee andere schepen mee.

Schip kapseisde met hulp in zicht
Een woordvoerder van de Italiaanse kustwacht heeft de berichten bevestigd dat het schip omsloeg op het moment dat andere schepen op weg waren om hulp te bieden. Mogelijk kapseisde het doordat de opvarenden naar één kant liepen om de naderende schepen te zien.

Dinsdag maakte de Internationale Organisatie voor Migratie bekend dat dit jaar al ruim 2000 vluchtelingen zijn omgekomen die, met de oversteek over de Middellandse Zee, naar Europa probeerden te komen. Veruit de meesten verdronken in de zeestraat tussen Libië en Sicilië. Afgelopen zaterdag redde de Italiaanse kustwacht nog 1800 mensen van zeven vluchtelingenboten.

Update 18:45
Volgens de Italiaanse marine zijn er inmiddels 400 mensen, meldt de NOS. Nog een kleine 200 mensen zouden in zee liggen. Zeker 25 mensen zijn verdronken. Hun lichamen zijn uit zee gehaald.

NOS.nl: 400 mensen gered na scheepsramp voor Libische kust
Foto cc: Momenteel is er nog geen beeldmateriaal beschikbaar van de bootramp. Dit is een oude afbeelding.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)