Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schiphol bestelt 60 extra bodyscanners

  •  
04-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
menno_300.jpg
Aanschaf kost tientallen miljoenen
Schiphol-topman Jos Nijhuis maakte tijdens de Nieuwjaarsreceptie van zijn bedrijf bekend dat er twintig bodyscanners op korte termijn geleverd worden, de rest komt later in het voorjaar. Schiphol wil dat de overheid meebetaalt.
Trouw schrijft:
De luchthaven bezit nu vijftien bodyscans. Die worden in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) ingezet op alle vluchten naar de Verenigde Staten. Dit aantal wordt nu flink uitgebreid. De dader van de vlucht naar de VS wist ongemerkt aan boord te komen met explosief poeder dat hij had verstopt in zijn onderbroek. Een bodyscanner zou de pakkans vergroten.
De bodyscanner die beveiligingsbeambten zicht geven op het naakte lichaam van de passagiers zijn omstreden en worden steekproefsgewijs ingezet.
Schiphol kwam dit weekend onder vuur van de Britse sensatiepers omdat een verslaggever ongecontroleerd een injectiespuit aan boord van een vliegtuig wist te krijgen. Vandaag publiceert het Nederlandse dagblad De Pers het genuanceerde  relaas van correspondente Sanne Roosenboom die op dezelfde route cosmeticavloeistoffen in haar tas vervoerde.
Vanavond wordt op Nederland 1 in Pauw & Witteman gedebatteerd over de beveiliging van Schiphol door Sophie in ’t Veld (D66), undercover-journalist Alberto Stegeman en luchtvaartdeskundige Benno Baksteen.
Lees op Joop de opinie van Sophie in ’t Veld: Feiten en fictie in de strijd tegen terrorisme

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.