Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schippers belooft parlement van alle zorgstukken te voorzien

  •  
11-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schippers2300.jpg
Oppositiepartijen verweten de minister via een 'sluiproute' te willen opereren
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zal het parlement niet omzeilen met haar nieuwe zorgplan. Dat heeft ze woensdag in een debat met de Tweede Kamer laten weten.
Oppositiepartijen verweten de minister via een ‘sluiproute’ om het parlement heen te willen werken. Aanleiding voor dat verwijt is dat Schippers via algemene maatregelen van bestuur haar nieuwe zorgplan wil regelen.
Schippers heeft de Tweede Kamer beloofd zowel verplichte als niet verplichte onderdelen van het plan naar de Tweede Kamer te sturen. Dus ook wanneer dit vanwege de algemene maatregelen van bestuur niet staatsrechtelijk vereist zou zijn.
Het nieuwe plan van Schippers behelst dat patiënten een lager eigen risico kunnen krijgen als ze een zorgverlener nemen die door hun zorgverzekeraar is uitgekozen. De minister denkt dat de verzekeraars daardoor tegen een scherpere prijs zorg zullen inkopen en ze rekent erop dat dit een bezuiniging van ongeveer een miljard euro oplevert. De oppositie denkt dat dat niet zal lukken. Ze noemden de voorstellen ingewikkeld en verwezen naar kritische geluiden uit het veld. CDA, D66 en GroenLinks drongen aan op een doorrekening door het Centraal Planbureau. 
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.