Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schippers' doet laatste reddingspoging EPD

  •  
28-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Update: Minister Schippers komt Eerste Kamer tegemoet door alleen gegevens over geneesmiddelen opvraagbaar te maken via het EPD ... Eurocommissaris Neelie Kroes schaart zich achter Schippers
Eurocommissaris Neelie Kroes is, ondanks grote twijfels, een grote voorstander van het elektronisch patiëntendossier. In NRC Handelsblad noemt ze het EPD een grote stap voorwaarts.
Update dinsdag 15.30
Edith Schipper heeft dinsdag in debat met de Senaat een aantal concessies gedaan. Zo stelde ze voor om alleen de gegevens over geneesmiddelen opvraagbaar te maken. Ook wil ze de dossiers van waarnemende huisartsen buiten het EPD houden en in de informatie is alleen toegankelijk als de patiënt uitdrukkelijk toestemming heeft geven voor registratie in het EPD. Dat meldt Trouw.
Dinsdag zal minister Edith Schippers (Volksgezondheid) proberen de Senaat te overtuigen dat het EPD betrouwbaar is. Volgens de KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) is het EPD voor onder andere apothekers cruciaal om de juiste behandeling/ medicatie te kunnen geven.
Eerder oordeelde de Senaat al dat het EPD niet noodzakelijk is. Volgens partijgenoot van Schippers, Heleen Dupuis, is de kans op fouten met het landelijke EPD net zo groot als nu. Andere partijen (PvdA/ SP) vragen zich af of de privacy met dit systeem wel gewaarborgd is.
Eerder verscheen op Joop: ‘EPD verkleint kans op fouten niet’
cc-foto: Neelie Kroes

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.