Laatste update 14:45
67

Schippers gaat werken aan blauw-groene coalitie

Officieel is ze nog niet benoemd maar in Den Haag gaan politici er van uit dat Edith Schippers dinsdag wordt gekozen als informateur. Dan bespreekt de Kamer het verslag (pdf) dat ze als verkenner uitbracht. Daarin stelt de VVD-politica dat een meerderheidscoalitie van VVD-CDA-D66-GroenLinks nu de enige serieuze optie is. Het wil overigens niet zeggen dat een dergelijk kabinet er ook daadwerkelijk komt. Als de onderhandelingen mislukken komen ook andere opties weer naar boven. Zo is ook een coalitie waarin SP en VVD samen deelnemen niet totaal onmogelijk, blijkt uit de kleine opening die SP-leider Roemer biedt volgens het verslag:

De lijsttrekker vam de SP sluit een coalitie met de VVD uit. De lijsttrekker van de SP heeft verklaard dat door zijn partij in het geval dat alle mogelijke combinaties diepgaand en uitputtend zijn onderzocht en vergeefs gebleken, de situatie kan worden heroverwogen, dan wel besloten kan worden tot vervroegde verkiezingen. D

Wilders beweerde tegenover Schippers dat hij “heel graag” wil regeren maar stelde direct vooraf voorwaarden aan een verkennend gesprek met VVD en CDA over een mogelijke coalitie tussen die partijen. De beoogde coalitiepartners accepteerden die niet waarop de PVV-leider geen gesprek met de partijen wilde aangaan “omdat dit dan geen zin heeft”, zo blijkt uit het verslag.

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (67)