67

Schippers hakt in op basispakket zorg

Vanaf 2012 wordt er minder vergoed... Anti-rook therapie verdwijnt... Zo ook dieetbegeleiding

Minister Edith Schippers gaat snijden in het basispakket. Vanaf volgend jaar zal er minder vanuit het basispakket worden vergoed. De minister heeft dit besloten om de overschrijdingen in de zorg aan te pakken, aldus NOS.

Chronische zieken die naar de fysiotherapeut gaan betalen nu zelf 12 behandelingen, maar dat worden er twintig. Dieetbegeleiding wordt niet meer vergoed en ook therapieën om te stoppen met roken verdwijnen uit het basispakket.

Verder wordt de eigen bijdrage voor behandelingen van psychische klachten van tien naar maximaal 31 euro per consult verhoogd. Daar bovenop worden voortaan slechts vijf consulten gedeeltelijk vergoed in plaats van het huidige acht. Patiënten met zwaardere psychische klachten gaan vanaf 1 januari een eigen bijdrage betalen variërend van 175 euro tot 250 euro per jaar.

Minister Schippers voelt zich genoodzaakt deze bezuinigingen door te voeren vanwege de stijgende kosten in de zorg. Bovendien kondigt ze aan later met nog meer bezuinigingsmaatregelen te komen.

NOS: Kabinet snijdt in basispakket zorg

cc-foto: ChrisCosta77

Geef een reactie

Laatste reacties (67)