Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scholieren willen niet begeleid langs AZC fietsen

  •  
08-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-01-08-om-20.10.16
Gemeente trekt fietsbegeleiding weer in nadat niemand er gebruik van maakte
Het begeleid fietsen in Loon op Zand voor kinderen die op weg naar school langs asielzoekers kwamen, is alweer van de baan. Het bleek dat de kinderen zelf er helemaal geen behoefte aan hadden. Dat heeft wethouder Wil Ligtenberg (Onderwijs) vrijdag gezegd.
Eind december kwam groot in het nieuws dat de kinderen voortaan met begeleiding langs het vakantiepark Droomgaard zouden fietsen, omdat daar tot april van dit jaar maximaal 1200 vluchtelingen worden opgevangen. De gemeente zou als gevolg daarvan signalen hebben ontvangen van bezorgde ouders, waarna de begeleiding werd ingesteld.
In de eerste week maakten echter niet meer dan zes kinderen gebruik van de dienst, meldt Ligtenberg. ‘Vandaag waren dat er nul. Nadat is aangegeven dat er geen behoefte meer aan is, hebben we het aanbod ingetrokken.’
Omroep Brabant meldt dat de leerlingen zo weinig zin hadden in die begeleiding, dat ze onderling een WhatsApp-groep startten, om onder de begeleiding uit te kunnen komen. Ligtenberg ontkent overigens dat de gemeente paniekerig heeft gereageerd op de bezorgdheid van enkele ouders: ‘Het is van het begin af aan duidelijk geweest dat het ging over een klein groepje kinderen. Als gevolg van de commotie die ontstond door mediaberichtgeving hierover, is er blijkbaar toch een ander signaal gekomen. Er heerst nu een veiliger gevoel onder ouders.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.