2

Schoonmakers nog steeds uitgebuit

Honderden schoonmakers voerden zaterdag in Utrecht actie tegen de bodemprijzen in de schoonmaakbranche, Uitgesproken VARA was er bij

De schoonmakers vinden dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eindelijk gehoor moet geven aan een betere cao en zelf het goede voorbeeld moet geven door een eerlijke prijs te betalen om zijn kantoor schoon te houden.

*** Start Douwe, voor dit stukje moet ik nog iets verzinnen ***

Get Adobe Flash player


Volgens FNV Bondgenoten is de overheid met 11 procent van het schoonmaakwerk de grootste afnemer. “De minister heeft boter op het hoofd. Hij stimuleert schoonmaakbedrijven om op kwaliteit te concurreren maar zijn eigen ministerie gaat vol voor de laagste prijs. Daarmee geeft het ministerie natuurlijk niet het goede voorbeeld,” zegt Ron Meyer van FNV Bondgenoten. 

De vakbond overhandigt minister Kamp een manifest op het Centraal Station van Utrecht. Hun protest staat in het teken van de stakingsacties van vorig jaar.  

Toen stapten schoonmakers voor het eerst massaal uit de onzichtbaarheid. Ze staakten maar liefst negen weken lang. Door de acties wisten de schoonmakers een loonsverhoging af te dwingen, maar ze zijn nog lang niet tevreden. Tot hun grote teleurstelling duurt de prijzenoorlog in de schoonmaakbranche voort.  Werkgevers en opdrachtgevers in de schoonmaak zijn bezig met een code van ‘goed werkgeverschap’. De schoonmaakbrache wil dat deze code voor een fatsoenlijke werkwijze zo snel mogelijk in werking wordt gesteld.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)