Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schuimdemonstratie schoonmakers bij Philips

  •  
05-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Circa 2500 schoonmakers demonstreren bij hoofdkantoor Philips... Schoonmakers lassen pauze in om werkgevers 'bij te laten komen'
Donderdag hebben zo’n 2500 schoonmakers zich verzameld bij het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam om te demonstreren. De demonstratie is georganiseerd door FNV. De schoonmakers eisen onder meer doorbetaling van loon bij ziekte en genoeg tijd om het werk te doen.
Bij de demonstratie spoten ze de ingang vol met schuim. Philips bezuinigd 1,3 miljoen euro op het schoonmaakwerk met als gevolg dat schoonmakers hetzelfde werk in een steeds korter tijdsbestek moeten uitvoeren.
De werkgevers en de bonden konden vorige maand al geen akkoord bereiken. De werkgevers vinden de eisen te hoog.
Naast een betere CAO gaat het de schoonmakers voornamelijk om respect. De actie van donderdag is voorlopig het hoogtepunt van de acties. De schoonmakers hebben nu besloten de werkgevers en de werknemers een paar dagen de tijd te geven om ‘bij te komen’ van de acties van de afgelopen week. Als de werkgevers niet reageren gaan ze volgende week weer verder met actievoeren. Eerder verscheen op Joop de opinie ‘Schoonmakers’ van de hand van Hassan Bahara

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.