81

Senator: ‘Als PVC er komt, is CDA geen middenpartij meer’

Senator Rob van de Beeten: 'Ik ken niemand binnen het CDA die enthousiast wordt van het verloop van de onderhandelingen'

Als het CDA-congres instemt met het regeerakkoord van de rechtse formatie met gedoogsteun van de PVV, verliest het CDA zijn positie als middenpartij. Dat zei CDA-senator Rob van de Beeten in Tros Kamerbreed. De senator zegt dat de toekomst van zijn partij op het spel staat.

De CDA senator zegt binnen het CDA niemand te kennen die enthousiast wordt van het verloop van de onderhandelingen. Als blijkt dat het CDA-congres een kleine meerderheid instemt met het akkoord, kan Van de Beeten zich niet voorstellen dat de Tweede Kamer fractie van zijn partij wel akkoord gaat met de plannen.

Van de Beeten zei in Tros Kamerbreed dat bij zijn partij de ‘denkkracht’ ontbreekt. Dat was volgens hem al te zien aan het verkiezingsprogramma dat ‘te dicht op de VDD’ zat. Ook vindt hij het een staatsrechtelijke zonde dat dissidenten Ad Koppejan, Kathleen Ferrier en Ab Klink gedwongen zijn om zich aan de sluiten bij de partijtop.
Trouw: Senator: toekomst christendemocratie op het spel

Geef een reactie

Laatste reacties (81)