Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Serious Request serieus succes

  •  
08-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3fm.jpg
3FM helpt 160.000 mensen met actie
Radiozender 3FM heeft met Serious Request vorig jaar zo’n 160.000 mensen geholpen. Het Rode Kruis kon dankzij de actie bijna 30.000 vrouwen en kinderen gelukkig maken met voor gemiddeld twee maanden voedsel. Dat schrijft NOS.
Ook kon het Rode Kruis gereedschappen en grondstoffen leveren, zodat vrouwen in conflictgebieden weer hun leven kunnen oppakken. Het gaat hierbij om onder andere vrouwen in Columbia, Syrië, Israël, Irak en verschillende Afrikaanse landen.
In totaal werd het recordbedrag van meer dan 8,5 miljoen euro met de actie in het glazen huis in Leiden. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers:
We zijn blij met de brede aandacht voor de problemen van moeders in conflictgebieden en de tot nu toe behaalde resultaten.”
3FM zet zich jaarlijks samen met het Rode Kruis in voor een ‘stille ramp’. Dit jaar was dat babysterfte.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.