Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SGP regeert beetje mee

  •  
07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Kabinet doet tien concessies aan SGP... Nummer tien: alleenstaande bijstandsontvangers met kinderen jonger dan vijf hoeven niet te solliciteren
Het kabinet doet in totaal tien concessies aan de SGP. Dat schrijft de Volkskrant. In ruil voor het toegeven aan de eisen van de gereformeerde partij krijgt het kabinet onder meer steun voor aanscherping van de bijstandswet. Zonder de steun van de SGP, zou de wet sneuvelen in de Eerste Kamer.
De Volkskrant zet alle concessies op een rijtje:
1: Geen uitbreiding van het aantal koopzondagen 2: Stand still in abortus- en euthanasiewetgeving 3: Langstudeerdersboete één jaar uitgesteld 4: Bezuinigingen passend onderwijs één jaar uitgesteld 5: Eigen risico psychiatrische patiënten van de 275 naar 200 euro 6: BTW-tarief sierteelt blijf op 6 procent 7: Afschaffen kindgebonden budget (derde kind) teruggedraaid 8: Afschaffen verbod op godslastering van agenda gehaald 9: Onderzoek naar de Nationale Hypotheek Garantie 10: Sollicitatieplicht alleenstaande bijstandsouders geschrapt
De SGP noemt de vrijstelling van de sollicitatieplicht voor ouders met jonge kinderen een absolute voorwaarde. Voor kinderen tot vijf jaar is het van groot belang dat hun ouders er voor hen kunnen zijn. SGP-Kamerlid noemde de plannen, die nu van tafel zijn, absoluut onwenselijk: “In plaats van deze ouders een handje te helpen, worden hun mogelijkheden nu nog verder beperkt.”
De Volkskrant (betaalde site): Kabinet doet tiende concessie aan SGP
Van Staphorst tot Binnenhof: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.