Laatste update 13:36
218

SGP in Wall Street Journal: Nederlandse artsen maken je dood!

SGP-leider Kees van der Staaij heeft in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal beweerd dat je in Nederland nu gedood mag worden door artsen. Hij doet dat in een ingezonden brief getiteld: ‘In the Netherlands, the Doctor Will Kill You Now’. De brief is een aanklacht tegen het Nederlandse euthanasiebeleid en de afstrap van een internationale campagne van de SGP.

Van de Staaij schrijft dat de grenzen van de euthanasiewetgeving de laatste jaren steeds verder zijn opgerekt en waarschuwt voor de plannen voor vrijwillige levensbeëindiging bij een ‘voltooid leven’. Volgens Van der Staaij is hulp van ‘het buitenland’ nodig om Nederlandse burgers te beschermen omdat met de euthanasiewetgeving mensenrechten in Nederland onder druk zouden staan.

Dat de euthanasiewet bol staat van regels en voorwaarden geeft Van der Staaij toe. Maar, zo beweert hij, die zijn maar moeilijk te handhaven:

Wat tien tot vijftien jaar geleden echt ondenkbaar werd geacht door voor- en tegenstanders, is nu gewoon praktijk. Vaak weet men in andere landen niet hoe ver de euthanasiepraktijk in Nederland gevorderd is. Wat ons betreft is het dus een alarmsignaal.

De SGP, overigens ook voorstander van herinvoering van de doodstraf, wil hun noodkreet over de in hun ogen mensonterende toestanden in Nederland niet beperken tot de Verenigde Staten, maar wil soortgelijke artikelen ook in het Spaans, Frans en Duits publiceren.

Bronnen: WSJ, NOS / cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (218)