Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris Landbouw

  •  
15-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
dijksma_300_01.jpg
Opvolger van Verdaas wordt maandag officieel bekend gemaakt
Sharon Dijksma volgt de wegens een declaratie-affaire afgetreden Co Verdaas op, melden bronnen in Den Haag aan Joop. De benoeming van Dijksma wordt maandag in officieel bekendgemaakt.
Diederik Samsom heeft Sharon Dijksma gevraagd om Co Verdaas op te volgen als staatssecretaris van landbouw op het ministerie van Economische Zaken. Daarmee verkiest de partijleider in dit stadium zekerheid boven avontuur. Dijksma was eerder staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Balkenende IV. Ze was Pvda-kamerlid van 1994-2007 en na haar staatssecretariaat nogmaals van 2010 tot 2012.
4727363764_373d847c20_q
De keus voor Dijksma werd al begin vorige week gemaakt. Maar na de problemen rond Verdaas is er nu voor gekozen de nieuwe kandidaat extra goed te laten screenen door de AIVD.
Dijksma heeft zich nooit op het terrein landbouw geprofileerd, maar ze is wel een all-round politicus die zich een dossier makkelijk eigen kan maken. De keus voor Dijksma heeft grote voordelen voor Samsom en de coalitie: ze is goed thuis in de partij, strategisch onderlegd en onmiskenbaar een vrouw. Maandag wordt ze door premier Mark Rutte ontvangen en als nieuwe bewindspersoon gepresenteerd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.