85

Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris Landbouw

Opvolger van Verdaas wordt maandag officieel bekend gemaakt

Sharon Dijksma volgt de wegens een declaratie-affaire afgetreden Co Verdaas op, melden bronnen in Den Haag aan Joop. De benoeming van Dijksma wordt maandag in officieel bekendgemaakt.

Sharon Dijksma
Diederik Samsom heeft Sharon Dijksma gevraagd om Co Verdaas op te volgen als staatssecretaris van landbouw op het ministerie van Economische Zaken. Daarmee verkiest de partijleider in dit stadium zekerheid boven avontuur. Dijksma was eerder staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Balkenende IV. Ze was Pvda-kamerlid van 1994-2007 en na haar staatssecretariaat nogmaals van 2010 tot 2012.

De keus voor Dijksma werd al begin vorige week gemaakt. Maar na de problemen rond Verdaas is er nu voor gekozen de nieuwe kandidaat extra goed te laten screenen door de AIVD.

Dijksma heeft zich nooit op het terrein landbouw geprofileerd, maar ze is wel een all-round politicus die zich een dossier makkelijk eigen kan maken. De keus voor Dijksma heeft grote voordelen voor Samsom en de coalitie: ze is goed thuis in de partij, strategisch onderlegd en onmiskenbaar een vrouw. Maandag wordt ze door premier Mark Rutte ontvangen en als nieuwe bewindspersoon gepresenteerd.

Eerder op Joop: Sharon Dijksma opvolger Verdaas?

Geef een reactie

Laatste reacties (85)