13

Shirt-snuif-feestjes nieuwste trend in Hollywood

Uiterlijk, intelligentie, humor. Het doet er allemaal niet meer toe. Op Feromonen party’s scoor je een date voor het beste nageslacht

Speeddaten en internetdaten is alweer uit in een tijd dat we hunkeren naar de puurheid van ons bestaan. We leven bewuster door bijvoorbeeld te kiezen voor biologisch voedsel of vegetarisch te eten. Ook de datingscène in Amerika speelt in op dat bewuster leven en de hang naar onze eigen natuur. Feromonenparty’s zijn de nieuwste rage. Iedere genodigde neemt zijn slaapshirt in een zakje mee naar het feest waar deze vervolgens genummerd worden, op een hoop gegooid worden en de run op het lekkerste lichaamsgeurtje kan beginnen.

Het is geen doorgeslagen idee van de feestneuzen in Los Angeles. Feromonen worden ook wel ons ‘zesde zintuig’ genoemd. Het zijn stoffen die we via ons zweet uitscheiden. Ze zijn geurloos, maar de wetenschap bewees dat vrouwen het zweet, en dus ook de feromonen, van mannen kiezen die voor het beste nageslacht zullen zorgen. 

Als vrouwen een man op basis van geur moeten uitkiezen, kiezen zij onbewust voor de man met de meest gevarieerde genen. Dat heeft het voordeel dat het nageslacht een optimale weerstand heeft. 

De feromonenfeestjes werken als volgt. Je slaapt drie aaneengesloten dagen in hetzelfde shirt. Na iedere nacht doe je het shirt in een afgesloten plastic zak in de vriezer zodat de feromonen niet kunnen ontsnappen. Na drie dagen is het klaar om naar je feest te gaan en het best geurende shirtje van de stapel te kiezen. Als je er één gevonden hebt, word je foto met het zakje en het identieke nummer verspreid via de projector. Het daten kan beginnen. 

Salon.com: Sex, scents and pheromones

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)