34

Sjoemelende oud-topman NS krijgt toch geld mee

Ontslagen Timo Huges krijgt 175.000 euro ontslagvergoeding, al riep minister Dijsselbloem eerder nog dat hij niets zou krijgen

De oud-NS topman Timo Huges krijgt toch nog geld mee van de NS. Dat schrijft onder meer dagblad Trouw. Het zou om een bedrag van 175.000 euro bruto gaan. Huges wilde een kort geding tegen de NS aanspannen, om alsnog salaris over de niet opgenomen vakantiedagen en over de opzegtermijn te krijgen, maar ziet daar nu vanaf. Via de rechter wilde hij 179.000 euro afdwingen.

Huges werd in juni ontslagen toen bekend werd dat de NS heeft gesjoemeld bij een aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. Volgens Huges is de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen. De NS geeft toe dat er fouten zijn gemaakt, wat de juridische positie heeft verzwakt.

Huges krijgt nu dus 175.000 euro mee, wel ziet hij af van zijn bonus over 2014. In de Tweede Kamer zei minister Jeroen Dijsselbloem eerder nog dat er van een ontslagvergoeding “wat hem betreft geen sprake kon zijn”, maar kon zich uiteindelijk niet houden aan de belofte “gezien het verloop van het ontslag”.

Huges en de NS konden het maar niet eens worden over wanneer hij nou precies was ontslagen. NRC schrijft hierover:

Volgens Dijsselbloem was het ontslag officieel per 5 juni, nadat de raad van commissarissen van NS en Dijsselbloem hun vertrouwen in hem hadden opgezegd. Volgens Huges was zijn ontslag pas officieel toen dat tijdens de aandeelhoudersvergadering op 10 juli was bekrachtigd. 
De NS en Huges hebben nu “in goed overleg” afgesproken dat de topman inderdaad pas officieel ontslagen is tijdens die aandeelhoudersvergadering. Dijsselbloem stelt in zijn Kamerbrief dat “de heer Huges een sterke positie in gerechtelijke procedures” had.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)