Laatste update 12:13
16

United Airlines beticht vader van aanranding zoon, man krijgt slap excuus

Vliegtuigmaatschappij United Airlines heeft haar excuses moeten maken aan een vader die door het luchtvaartpersoneel ervan werd beticht zijn 5-jarige zoon in het vliegtuig te hebben aangerand. Henry Amador-Batten vloog met zijn zoontje naar huis, toen het personeel zag dat hij zijn hand/arm ‘in de buurt van de genitaliën’ van het slapende jongen had. Omdat de vader homoseksueel is, was de bizarre optelsom voor het personeel zo gemaakt. Dat hij de vader van het jongetje is werd voor het homofobe gemak maar even buiten beschouwing gelaten.

Na het landen werd Henry Amador-Batten samen met zijn zoontje apart genomen door politie, waar de agenten – in bijzijn van zijn zoon – hem uitlegden waar hij van werd verdacht en werd hij daarmee gedwongen om uit te leggen waarom hij zijn arm om zijn zoontje had liggen.

United Airlines zegt in een verklaring:

In dit geval was de bemanning ervan overtuigd dat het passend was om de autoriteiten te vragen het vliegtuig te treffen en de klant te interviewen. Na overleg met de klant hebben de autoriteiten besloten dat er geen verdere maatregelen nodig waren. Onze klanten moeten altijd met de grootste respect behandeld worden, en we hebben onze klant benaderd en ons verontschuldigd voor het misverstand.

Henry Amador-Batten en zijn echtgenoot houden een blog bij over gay parenting, DADsquared. Daarop schrijven hij en zijn echtgenoot Joel:

Dit is niet iets dat iemand zou moeten overkomen. Dit is niet iets dat in bijzijn van mijn zoon had moeten gebeuren. Dit is niet iets waar iemand zich zorgen over zou moeten maken dat het hen kan overkomen op een vlucht, alleen omdat hoe je eruit ziet een ander niet aanstaat.

Henry en Joel zijn pleegouders en bezig met het adopteren van hun tweede kind. Als pleeggezin zijn zij overigens ook nog eens zeer alert op het signaleren van gedragingen van kinderen die in het verleden misschien misbruikt zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)