Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slechte zorg brengt ouderen in gevaar

  •  
12-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorggevaar300.jpg
Inspectie voor Gezondheidszorg: één op de vijf verpleeg- en verzorgingstehuizen ondermaats, veiligheid ouderen in het geding
De zorg voor ouderen in Nederlandse de verpleeg- en verzorgingshuizen schiet in veel gevallen tekort, met als gevolg dat de veiligheid van hulpbehoevende ouderen in het geding is. Dat schrijft het AD vandaag naar aanleiding van een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
De inspectie maakt zich bij 20 procent van de instellingen zorgen over de kwaliteit van de zorg, maar daarnaast heeft ruim de helft van de onderzochte instellingen op bepaalde momenten in de week niet genoeg deskundig personeel rondlopen om mensen afdoende hulp te bieden. Ook constateerde de inspectie een gebrek aan kennis over veilige zorg, aldus het AD.
Van de 450 onderzochte verzorgings- en verpleeghuizen bleek dat 90 procent van de instellingen zich niet of onvoldoende houdt aan de regels voor medicijnen. Zo werden middelen werden bijvoorbeeld te warm bewaard. Zeven instellingen zijn onder verscherpt toezicht gesteld en bij één instelling werd direct ingegrepen nadat acuut gevaar werd vastgesteld. Het onderzoeksrapport wordt vandaag aan de Tweede Kamer gepresenteerd door staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.