3

Slob eist weer uitstel strafbaarstelling illegaliteit

Maar komt van uitstel ook daadwerkelijk afstel?

ChristenUnie-leider Arie Slob heeft er maandag bij Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD, nogmaals op aangedrongen de strafbaarstelling van illegaliteit in de vrieskist te stoppen. In een gesprek waarschuwde hij de VVD-leider dat de plannen of in de vrieskist, of onderop de stapel van Fred Teeven (VVD, Staatssecretaris van Justitie) moeten komen. Na het gesprek liet Slob weten het plan gewoon niet te willen zien.

Slob:

Als het kabinet doorgaat met dit plan, weet dan wel wat de gevolgen zijn voor samenwerking met de ChristenUnie. Als men ons erbij wil houden, moet men niet doorgaan met dit wetsvoorstel. Doet men dat wel, dan maakt men dus ook de keuze om ons er niet meer bij te houden. Oke, dat is dan helder, en dan zullen wij daar de consequenties van aanvaarden.”

De ChristenUnie-leider wil met het kabinet blijven samenwerken, zolang Teeven het wetsvoorstel maar niet indient. Binnenkort zal Slob dan ook met minister Dijsselbloem (Financiën) aan tafel gaan om de begroting voor 2015 te bespreken.

De NOS meldt dat de VVD en de ChristenUnie ook na de één-op-één van Slob en Zijlstra, de twee partijen niet nader tot elkaar zijn gekomen:

Zijlstra gaf na afloop geen commentaar, maar het lijkt erop dat ze niet nader tot elkaar zijn gekomen. Een woordvoerder zei dat de VVD er nog steeds vanuit gaat dat de ChristenUnie zich houdt aan de gemaakte afspraken.

Trouw: Slob aan VVD: strafbaarheid illegaliteit ‘in de vrieskist’

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (3)