Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sluiting MSD voorlopig uitgesteld

  •  
02-09-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Organon_300.jpg
De onderzoeks- en productieafdelingen van het voormalige Organon blijven voorlopig open
MSD, het moederbedrijf van Organon, heeft donderdagochtend bekend gemaakt de beslissing voor de sluiting van de research & Development afdeling uit te stellen tot 31 december. De directie van MSD wil eerst de alternatieven voor behoud van expertise en werkgelegenheid opnieuw bekijken zodat een massa-ontslag voorkomen kan worden.
Indien er op uiterlijk 31 december 2010 geen oplossing, acceptabel voor alle partijen, is bereikt, zullen de partijen terugkeren naar hun oorspronkelijke juridische en feitelijke posities”, zegt een woordvoerder van het farmaceutische bedrijf is OSS in de Volkskrant.
MSD gaf in juli aan de volledige research & Development afdeling in Oss te willen schrappen en de productiecapaciteit met 30 procent te willen minderen. De ondernemingsraad spande een rechtszaak aan tegen de directie. Ze vond dat ze niet tijdig op de hoogte was gebracht van deze reorganisatieplannen waardoor 2.175 medewerkers hun baan zouden verliezen. Bovendien zou de beslissing van MSD niet rechtsgeldig zijn zonder advies van de Ondernemingsraad.   
MSD zegt dat ‘alle opties’ open staan. “Maar het is te vroeg om te speculeren op volledig behoud van werkgelegenheid en expertise.” Met de sluiting van de onderzoeksafdeling zou een van Nederland’s laatste hightech biofarmaceutische bedrijven verdwijnen. Op de onderzoeksafdeling werken 1.100 hooggeschoolden die door de reorganisatie hun baan zouden verliezen.
De raad van commissarissen (RvC) weigerde al eerder een akkoord te geven op de plannen van MSD. De ondernemingsraad en RvC sturen aan op een doorstart van ‘het oude Organon’, mogelijk door de research & Development afdeling door te verkopen aan derden. Belangstellenden zouden zich al hebben gemeld, aldus de Volkskrant.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.