Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SlutWalk voor het eerst in Europa

  •  
10-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
screenshot_slutwalk.jpg
Uitdagend gekleede vrouwen lopen in protestmars tegen stigmatisering van slachtoffers van seksueel geweld met het woord 'slet'
Vrouwen moeten zich niet kleden als sletten als ze niet verkracht willen worden. Met deze woorden haalde een Canadese politievoorlichter zich de woede van vele vrouwen op de hals. Niet de dader maar het slachtoffer krijgt zo de schuld van seksueel geweld. Een kwaadaardige denkfout die blijkbaar zelfs bij de politie, bij wie het slachtoffer zich zou moeten melden, in zwang is. Reden voor duizenden vrouwen in Canada en de Verenigde Staten om de straat op te gaan in protestmarsen die de klinkende titel Slutwalk hebben gekregen. Met de Slutwalk in Londen volgende maand komt het fenomeen voor het eerst naar Europa. Dat meldt de Britse krant The Independent.
Veel vrouwen lopen in uitdagende, weinig verhulleden kleding mee in de Slutwalk. “Dat is een keuze”, zegt de organisator van de Londen Slutwalk Anastasia Richardson (17) in The Independent. “Maar het is geen vereiste. Mensen moeten gewoon dragen waar ze zich lekker voelen. Want iedereen kan voor slet worden uitgemaakt, het maakt niet uit wat je aan hebt of hoe je je gedraagt. Het woord slet heeft geen echte betekenis. Het is alleen bedoeld om te vernederen en te stigmatiseren.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.