Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sollicitatieplicht bijstandsmoeders van de baan

  •  
31-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
werkloos300_01.jpg
SGP en ChristenUnie zetten kabinet onder druk om sollicititatieplicht bijstandsmoeders met kleine kinderen te schrappen uit bijstandswet
De kabinetsplannen plannen om werkloze vrouwen met kinderen onder de vijf jaar oud sollicitatieplicht op te leggen, worden naar alle waarschijnlijkheid teruggedraaid. De sollicitatieplicht voor bijstandsmoeders was onderdeel van de nieuwe Bijstandswet, waar in de Tweede Kamer reeds een meerderheid achter staat, maar in de Eerste Kamer nog steun voor bijeen gesprokkeld dient te worden. Die meerderheid wordt gezocht bij partijen als D66, SGP en ChristenUnie, maar de laatste twee zijn faliekant tegen de sollicitatieplicht.
NRC Handelsblad  schreef woensdag al dat de ChristenUnie voornemens was om de gewraakte maatregel te blokkeren:
Vooral de ChristenUnie kwam met harde eisen: de sollicitatieplicht voor alleenstaande ouders en de vier weken ‘wachttijd’ voor nieuwe bijstandsaanvragers moesten eruit.
Uitspraken van Kees van der Staaij tijdens een lunchdebat op vrijdag, opgetekend door het Nederlands Dagblad , lijken dit te bevestigen. Wat opvallend is omdat officieel nog steeds onderhandeld wordt over de Bijstandswet.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.