4

SP’er Van Dijk wil topsalarissen publieke omroep aanpakken

'Omroepgeld is bedoeld voor programma's, niet voor verrijking van presentatoren'

SP-Kamerlid Jasper van Dijk diende eerder een motie in om de salarissen onder de JP-norm te brengen. Nu blijkt dat nog steeds 15 presentatoren meer verdienden dan de minister-president wil hij zo snel mogelijk een wet tegen ‘zelfverrijking’ bij de publieke omroep.

De SP-site schrijft:

Van Dijk vindt dat het omroepgeld bedoeld is voor programma’s, niet voor verrijking van presentatoren. De regering heeft echter nog altijd geen wet gemaakt die de topsalarissen aan banden legt. Er mogen nu zelfs acht ‘uitzonderingen’ worden gemaakt voor presentatoren die volgens Hilversum ‘onmisbaar’ zijn. Van Dijk: ‘Met dit soort uitzonderingen is het einde zoek. Omroeppresentatoren dienen genoegen te nemen met een normaal salaris. Het valt bovendien niet uit te leggen dat zij drie tot vier ton verdienen, terwijl er op de omroep moet worden bezuinigd. Gebruik het belastinggeld voor programma’s, niet voor zakkenvullerij.’

Wie er precies tot de top behoren wordt niet bekend gemaakt maar volgens de vaksite MediaNed is het een ‘publiek geheim’ dat onder meer Patrick Lodiers, Antoinette Hertsenberg, Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Jack van Gelder tot de club van veelverdieners behoren. Zij leverden dit jaar overigens al ietsiepietsie in.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)