Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP in Groningen wil vergunningensysteem voor maaltijdbezorgers

  •  
01-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
38960587934_e4d0e7dcb7_z
De SP-fractie in de Groningse gemeenteraad wil een vergunningensysteem optuigen voor maaltijdbezorgers. Door zo’n stelsel moeten schijnconstructies worden tegengaan. Onder bezorgbedrijven is het omzeilen van het wettelijk minimumloon schering en inslag, stelt de partij. “De huidige situatie creëert onzekerheid voor werkende, arme mensen,” zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk tegen RTV Noord. “De gemeente mag niet wegkijken. We moeten in een stad waar veel armoede heerst heldere regels opstellen die werknemers beschermen.”
De discussie over de vraag of een maaltijdbezorger een zzp’er is of werknemer blijft ook in de rechtspraak maar doorgaan. Waar vorig jaar nog een bezorger als zelfstandig ondernemer werd aangemerkt door de rechter, suggereert een uitspraak uit januari het tegenovergestelde in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. Onder andere de cao beroepsgoederenvervoer over de weg geldt voor de bezorgers, bleek bij die gelegenheid.
Cc-foto: Dronepicr
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.