154

SP-Kamerlid maakt PvdA-collega uit voor landverrader

Update: Van Bommel neemt woorden terug ... TV-optreden Emile Roemer bij Pauw leidt tot opmerkelijke 'Twitterfittie' tussen Van Bommel en Monasch

De SP-politicus Harry van Bommel schoot donderdagnacht flink uit zijn slof tegen zijn PvdA-collega Jacques Monasch op Twitter, nadat deze het televisieoptreden van SP-partijleider Emile Roemer bij het VARA-programma Pauw had bekritiseerd.


Monasch noemde het optreden van Roemer ‘een poging om staatsman te spelen’ en ‘hopeloos mislukt’. Van Bommel sprak Monasch vervolgens op Twitter – in een inmiddels verwijderde tweet – aan als een ‘betaalde agent van de VS’:

Van Bommel leek daarmee te doelen op de rol van Monasch als voormalig directeur van het National Democratic Institute (NDI) Russia and Ukrain. Vervolgens noemde hij zijn collega een landverrader:

Monasch retweette daarop iemand die reageerde met de opmerking: “Minder drinken Harry” en voegde daaraan toe: “I rest my case”.

Van Bommel lijkt echter nog niet klaar met zijn tirade. Hij twitterde zojuist:

PvdA beloofde oekraine in 2008 al NAVO lidmaatschap (map). Daarmee net zo schuldig als Van Baalen op Maidan. Oorlogshitsers!

Update vrijdag 10.00 uur:
Harry van Bommel heeft zijn harde woorden inmiddels teruggenomen. Op Twitter laat hij weten:

Goed gesprek met @JacquesMonasch de politieke verschillen blijven maar de term ‘landverrader’ neem ik terug vanwege verkeerde associaties.

cc-foto: screenshots Twitter en SP

Geef een reactie

Laatste reacties (154)