Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP-Kamerlid maakt PvdA-collega uit voor landverrader

  •  
04-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
harryvandesp300.jpg
Update: Van Bommel neemt woorden terug ... TV-optreden Emile Roemer bij Pauw leidt tot opmerkelijke 'Twitterfittie' tussen Van Bommel en Monasch
De SP-politicus Harry van Bommel schoot donderdagnacht flink uit zijn slof tegen zijn PvdA-collega Jacques Monasch op Twitter, nadat deze het televisieoptreden van SP-partijleider Emile Roemer bij het VARA-programma Pauw had bekritiseerd.
Monasch noemde het optreden van Roemer ‘een poging om staatsman te spelen’ en ‘hopeloos mislukt’. Van Bommel sprak Monasch vervolgens op Twitter – in een inmiddels verwijderde tweet – aan als een ‘betaalde agent van de VS’:
vanbommeldelete620
Van Bommel leek daarmee te doelen op de rol van Monasch als voormalig directeur van het National Democratic Institute (NDI) Russia and Ukrain. Vervolgens noemde hij zijn collega een landverrader:
vanbommel620
Monasch retweette daarop iemand die reageerde met de opmerking: “Minder drinken Harry” en voegde daaraan toe: “I rest my case”.
Van Bommel lijkt echter nog niet klaar met zijn tirade. Hij twitterde zojuist:
PvdA beloofde oekraine in 2008 al NAVO lidmaatschap (map). Daarmee net zo schuldig als Van Baalen op Maidan. Oorlogshitsers!
Update vrijdag 10.00 uur: Harry van Bommel heeft zijn harde woorden inmiddels teruggenomen. Op Twitter laat hij weten:
Goed gesprek met @JacquesMonasch de politieke verschillen blijven maar de term ‘landverrader’ neem ik terug vanwege verkeerde associaties.
cc-foto: screenshots Twitter en SP

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.