Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP-raadslid geroyeerd om donatie aan voedselbank

  •  
07-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
SP_streets_300.jpg
Regels zijn regels, ook bij de SP... Raadslid schenkt liever aan armsten van Lelystad dan aan rijkste partij van Nederland
Het Lelystadse SP-raadslid Simon Polman is uit de partij gezet omdat hij zijn raadsvergoeding niet aan de SP, maar aan de lokale voedselbank overmaakt. John van den Heuvel, fractievoorzitter van de SP in Lelystad heeft dat vanavond bekend gemaakt.
Polman stort zijn raadsvergoeding al een jaar niet in de partijkas van de SP, hoewel hij verplicht is dit te doen. De SP verplicht echter alle leden die zich verkiesbaar stellen een formulier te ondertekenen waarin zij beloven hun vergoeding, minus de onkostenvergoeding, over te maken aan de partij. Polman weigert omdat hij zijn vergoeding liever aan de armsten van Lelystad geeft dan aan de inmiddels rijkste partij van Nederland. 
Al vanaf zijn aantreden in januari vorig jaar weigert Polman zijn onkostenvergoeding in de partijkas te storten. In december 2011 begon hij het bedrag over te maken aan de voedselbank. Dat leidde tot woede in de partij, waarna hij in januari werd geschorst vanwege de kwestie. Polman weigert zijn zetel af te staan, waardoor hij voorlopig verder gaat als éénmansfractie en zijn vergoeding nog altijd iedere maand naar de voedselbank kan overmaken.
cc-foto: Screenpunk Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.