Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP stelt de meeste Kamervragen

  •  
19-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
tweede-kamer-300px.jpg
CDA passeert PVV, Marianne Thieme is het meest vragende Kamerlid
De SP-fractie heeft vorig jaar opnieuw de meeste schriftelijke Kamervragen gesteld. Marianne Thieme (PvdD) stelde als persoon de meeste vragen, op de voet gevolgd door drie PVV’ers en een SP’er.
Dat blijkt uit  cijfers van de Tweede Kamer zelf. In totaal vroeg de Socialistische Partij het kabinet 742 om een schriftelijke toelichting. Op gepaste afstand volgt nummer twee CDA (454 schriftelijke vragen), die de PVV (390) naar de derde plaats verdrong.
De SP geldt al sinds 2007 als kampioen vragenstellen in de Tweede Kamer, meldt de NOS. Voor die tijd kwam de PvdA steeds op de eerste plaats uit.
Net als in 2008 stelde Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren als persoon de meeste schriftelijke vragen: 160. De nummer 2 in dit rijtje is PVV-Kamerlid Raymond de Roon (89 vragen). Daarna volgen Fleur Agema (PVV), Sietse Fritsma (PVV) en Krista van Velzen (SP), die alledrie 75 schriftelijke vragen stelden.
Wie trouwens dacht dat het aanvragen van spoeddebatten een nieuwe trend is, heeft het mis: de Kamer voerde vorig jaar 62 spoeddebatten, drie minder dan het jaar ervoor. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.