Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SP trekt kritiek op 'Euro-Hyves' in

  •  
06-07-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Neelie_Kroes_twijfelt_300px.jpg
Kamerlid Van Bommel stelde Kamervragen, maar het blijkt geen initiatief van EU
De SP heeft Kamervragen ingetrokken over een Europees sociale netwerk waarvoor eurocommissaris Neelie Kroes onlangs de opening verrichtte. Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) ging er van uit dat het een EU-initiatief was en noemde het daarom geldverspilling en oneerlijke concurrentie. Het is echter een onafhankelijk initiatief.
Het gaat om Me & EU , het nieuwe sociale netwerk dat jongeren moet betrekken bij de EU. Van Bommel zag weinig verschil met bestaande netwerken als Hyves en Facebook, zo meldt Emerce. Hij ging zelfs zover dat hij zich afvroeg of er wel sprake is van eerlijke concurrentie met commerciële sociale netwerksites.
Als het aan het SP-Kamerlid ligt, dan moet er een snel evaluatiemoment komen, zodat de stekker uit het project getrokken kan worden, mocht er geringe belangstelling zijn.
Het waarom van dit geldverslindende initiatief ontgaat me totaal. De website voegt niets toe aan wat we al kennen op het internet.”
Van Bommel wenste het bedrijf dat een klacht wil deponeren bij de opvolger van Kroes als Eurocommissaris Mededinging ‘veel succes’.
Maandagavond liet een woordvoerder van Me & EU laat aan NU.nl weten dat de website een onafhankelijk initiatief is, dat gelanceerd is door Kroes maar zeker niet door haar is opgezet.
Vervolgens liet de SP weten zich in dat feit vergist hebben. Alexander van Steenderen van de SP:
We zijn op de hoogte gesteld dat Kroes weliswaar de opening heeft verricht, maar verder op geen enkele wijze is betrokken bij de site. Daarmee vervalt ook de grond voor de kritiek die vanuit de SP is geuit op de site en de Kamervragen die erover zijn gesteld. Namens de SP betreuren we de gang van zaken voor de initiators van de site.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.