15

Speculant Martin Shkreli van Twitter getrapt wegens stalken van journaliste

Martin Shkreli, de investeerder aan wie vrijwel iedereen een hekel heeft, onder andere omdat hij de rechten kocht van aidsmedicijn Daraprim en de prijs verhoogde van 13 naar 750 dollar, is van Twitter verbannen. Shkreli benaderde een journaliste en nadat zij hem te kennen gaf niets met hem te maken willen hebben, begon hij haar lastig te vallen en liet hij zijn volgers op haar los.

Het begon allemaal met een bericht van Shkreli aan de journaliste, Lauren Duca, waarin hij haar uitnodigde met hem mee te gaan naar de inauguratie van Donald Trump. Daarop liet Duca weten nog liever haar eigen organen op te eten dan op de uitnodiging in te gaan.

In plaats van af te taaien, gooide Shkreli er nog een paar flinke scheppen bovenop. Hij vermeldde in zijn twitterbio verliefd te zijn op Duca, registreerde het domein marrymelauren.com, knutselde een collage met foto’s van Duca en ruilde zijn profielfoto in voor een foto van Duca en haar man wiens gezicht met photoshop was vervangen voor dat van Shkreli.

Twitter zou twitter niet zijn als er niet ook een legertje trollen klaarstond om van de gelegenheid gebruik te maken weer eens een vrouw lastig te vallen. Terwijl Shkreli maar opmerkingen gericht aan Duca bleef plaatsen, bombardeerden de trollen haar met photoshops en verwensingen. Duca besloot zich rechtstreeks tot Twitter-baas Jack Dorsey te richten. Die trok direct de stekker uit het account van Shkreli.

Shkreli geeft overigens niet op. Hij gaat inmiddels via andere sociale media gewoon verder met het stalken van Duca.

cc-foto: NEPA Scene

Geef een reactie

Laatste reacties (15)