Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spekman: haal de familie Karim terug

  •  
06-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spekman_uitgesproken.jpg
[Video] Garantie ministerie is dode letter gebleken
Hans Spekman, PvdA Tweede Kamerlid, wil dat de familie Karim terugkomt naar Nederland. Op 7 april van dit jaar werd een aantal gezinnen uitgezet naar Irak. Ze waren uitgeprocedeerd. Eén van die gezinnen is de familie Karim uit Dronten. Ze moesten terug naar Kirkuk in Irak.
Volgens Spekman is die garantie dus een dode letter. Het Kamerlid wil dat minister Gerd Leers een persoonlijk ambtsbericht opstelt. Volgens hem is het te gevaarlijk voor de familie Karim om in Irak te blijven en moeten ze zo snel mogelijk terugkomen.
In een reactie laat Gerd Leers weten: ”Ik begrijp heel goed dat het voor het gezin moeilijk is om hun toekomst in Irak weer op te bouwen. Dat geldt zeker voor de kinderen: voor hen is Irak na zoveel jaar in Nederland eigenlijk een heel nieuw land. Maar het asielverzoek van de familie was afgewezen; na zorgvuldige beoordeling en na toetsing door onafhankelijke rechters. Daarbij is de veiligheidssituatie in Irak voor het gezin meegewogen.”
Bekijk hier de uitzending over de familie Karim: Weggestopt in Irak

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.