45

Spekman haalt uit naar lekkende leden

Staande ovatie voor Cohen... Dijsselbloem: 'ongelooflijk klotegevoel' over vertrek Cohen... Timmermans stelt zich misschien kandidaat om fractie te leiden als 'lek' zich meldt...

Op de politieke ledenraad van de PvdA heeft partijvoorzitter Spekman uitgehaald naar degenen die zich anoniem negatief hebben uitgelaten over Job Cohen. Ook toonde hij zijn verontwaardiging over het lekken van de kritische e-mail van het Kamerlid Timmermans. Maar hij vroeg de leden wel vertrouwen te houden in de fractie als geheel.

De PvdA hield vanochtend in Utrecht een ingelaste ledenvergadering naar aanleiding van het vertrek van Cohen. Cohen werd met applaus onthaald. Hij kreeg veel waarderende woorden en werd ook aan het eind ook nog uitgeleid met applaus. Cohen zei dat het lekken van de kritische mail niet de reden van zijn terugtreden was. Cohen was ontevreden over zichzelf en vond dat verder gaan geen zin had.

Waarnemend fractievoorzitter Dijsselbloem zei dat hij een “ongelooflijk klotegevoel” heeft over het vertrek van Cohen.

Hij bood excuses aan voor de manier waarop sommige fractieleden zich in de media hebben geuit. Vorige week donderdag klapten fractieleden anoniem uit de school over de fractievergadering die was gehouden na de gelekte mail van Timmermans. Ze vertelden dat de emoties hoog waren opgelopen en lieten zich negatief uit over het leiderschap van Cohen. Wie de kritische mail van Timmermans heeft gelekt aan de pers is niet bekend. Als deze zich voor dinsdag bekend maakt, stelt Timmermans zich misschien alsnog kandidaat. Hij zou dan kandidaat nummer 5 zijn, na Van Dam, Samsom, Plasterk en Albayrak.

NOS: Verontwaardiging op ledenraad PvdA

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (45)