107

Sperma Strauss-Kahn gevonden op kleding kamermeisje

Update: Politie ontkent vondst

Op de kleding van het kamermeisje is sperma aangetroffen van Dominique Strauss-Kahn. Franse autoriteiten zouden zondag de resultaten van het DNA-onderzoek binnen hebben gekregen waaruit dat blijkt, meldt de Franse nieuwswebsite Atlantico.

Update 24-05 16:40 De politie van New York ontkent dat er sperma is aangetroffen op de kleding, meldt de Volkskrant.

Eerder bericht:

Het DNA-materiaal is afkomstig van monsters van ‘divers lichaamsvocht’ dat werd verzameld op de lichamen van het Strauss-Kahn en het kamermeisje, schrijft Atlantico.

Ook komen steeds meer getuigenverklaringen in het nieuws. Nieuwsblog The Daily Beast schrijft dat het kamermeisje door een collega zittend in een hal werd aangetroffen, waar ze zich had verstopt nadat ze uit DSK’s kamer was weggevlucht. Op dat moment zou ze zo overstuur zijn geweest dat ze niet kon praten en meerdere malen probeerde over te geven. Dat het slachtoffer niet eerder kon uitleggen wat er was gebeurd is volgens de nieuwsblog de reden dat er een uur tussen het incident en de melding van de politie zat.

In de tijd dat haar supervisors het kamermeisje probeerde te kalmeren zou ze meerdere keren naar het toilet zijn gegaan om over te geven. Ook zou ze op dat moment nog twijfelen om aangifte te doen omdat ze bang zou zijn haar baan te verliezen. Uiteindelijk besloot het hoofd veiligheidszaken van het Sofitel hotel de New Yorkse politie er bij te halen.

Volgens een opiniepeiling gelooft een meerderheid van de Fransen dat DSK onschuldig is. Zeker 57 procent denkt dat DSK het slachtoffer is van een complot. Dat schrijft de Huffington Post.


NRC: ‘Sperma Strauss-Kahn gevonden op kleding kamermeisje’

cc-foto: IMF

Geef een reactie

Laatste reacties (107)