13

Sponsor Menzis eist excuses Vitesse voor Mori-debacle

Menzis-voorzitter Roger van Boxtel vindt dat Vitesse had moeten zeggen: als een van ons niet welkom is, komen wij allemaal niet

Verzekeraar Menzis, een van de hoofdsponsors van Vitesse, eist publieke excuses van de voetbalclub voor het niet meenemen van de Israëliër Dan Mori naar een trainingskamp in Abu Dhabi. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag. Vanwege zijn nationaliteit zou Mori zonder visum het land niet zou binnenkomen. Abu Dhabi verklaarde dat het visum nooit door Vitesse was aangevraagd.

De Volkskrant citeert uit een brief van Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis, aan Vitesse-directeur Joost de Wit:

Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal mensen in beweging brengt en mensen in de samenleving bij elkaar brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur. Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen.

Hoewel Van Boxtel en De Wit elkaar intussen hebben gesproken over de kwestie, is Menzis nog niet tevreden, schrijft de krant. De verzekeraar eist openlijke excuses en tekst en uitleg over de reden waarom Mori werd achtergelaten. Hoe Vitesse dit uitvoert, moet de club volgens Van Boxtel “zelf maar bedenken”. Tegenover de Volkskrant zegt hij donderdagavond dat hij graag een statement van de club had gezien: “Zo van: als een van ons niet welkom is, komen wij allemaal niet.”

Vitesse wil voor de duur van het trainingskamp niet meer reageren op de zaak. Volgens een woordvoerster volgt een toelichting als de selectie terug in Nederland is.

De club oogstte deze week landelijke en internationale kritiek voor het thuislaten van Mori. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reageerde gepikeerd, omdat de club hem niet had ingeschakeld om te bemiddelen. Volgens de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten heeft de voetbalclub nooit een visum aangevraagd. Vitesse spreekt dit weer tegen. De aanvraag zou via een gespecialiseerd bureau in Duitsland zijn gedaan. Wel gaf de club toe dat er binnenskamers twijfel over dit verzoek is ontstaan.

Volkskrant: Hoofdsponsor eist excuses van Vitesse om Dan Mori

Foto-cc: Voetbal_foto

Geef een reactie

Laatste reacties (13)