Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sponsoren dreigen met terugtrekking na FIFA-omkoopschandaal

  •  
28-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wk2014_300.jpeg
VISA dreigt zich per direct terug te trekken ... Ook Poetin laat zich uit: 'Poging om WK 2018 in Rusland te voorkomen'
Grote sponsoren van de FIFA-evenementen dreigen zich terug te trekken als de FIFA geen orde op zaken stelt. Het gaat om bedrijven als Coca-Cola, Adidas, Hyundai, McDonald’s en Visa. Nike is zelf in de verdachtenhoek geplaatst omdat het betrokken zou zijn geweest bij het omkoopschandaal, schrijft de Volkskrant.
RTEmagicC_platini.png
Eerder: Nike (hoewel niet bij naam genoemd) zou miljoenen bovenop het officiële contract betaald hebben om exclusief de kleding aan het Braziliaanse voetbalteam te kunnen leveren. Nike zegt niets in de doofpot te willen stoppen.
Nike is tegen elke vorm van manipulatie
Ook creditcardbedrijf Visa overweegt de samenwerking opnieuw tegen het licht te houden als de voetbalbond niet hervormt.
Onze teleurstelling is groot. We verwachten dat FIFA onmiddellijk stappen neemt om deze problemen aan te pakken
Het Nederlands Dagblad heeft ondertussen besloten alle advertenties van WK-sponsoren te weigeren in de krant. Dat zei hoofdredacteur Sjirk Kuijper in het Radio 1 Journaal.
De taal van het geld is de enige waar dit soort organisaties naar luisteren en dat geld komt dan weer bij ons vandaan
Kuijper gelooft erin dat consumenten een groot verschil kunnen maken.
Sepp Blatter zou donderdag spreken tijdens een FIFA-congres maar kwam niet opdagen.
“Voorzitter Blatter verontschuldigt zich dat hij niet aanwezig kan zijn. Hij heeft andere dingen aan het hoofd die momenteel ongetwijfeld belangrijker zijn”, zei de voorzitter van het congres.
Ook de Russische president Poetin heeft zich uitgelaten over de invallen. Volgens hem is de FBI-inval ‘opnieuw een schaamteloze poging van de VS om zich te bemoeien met buitenlandse juridische zaken’. Het zou een ‘overduidelijke poging zijn’ om te voorkomen dat Rusland het WK in 2018 mag organiseren, door een herverkiezing van Blatter te voorkomen.
Foto: Still uit ‘ We are one’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.