Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sportbonden tegen fonds voor slachtoffers misbruik

  •  
10-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
football-1426986_640
Van de acht sportbonden waarbinnen het vaakst seksueel overschrijdend gedrag plaats vindt, zegt slechts één bond het een goed idee te vinden een speciaal fonds op te richten om slachtoffers bij te staan. Dit blijkt uit een rondgang door NRC.  Slachtofferhulp Nederland vermoedt dat van de honderd slachtoffers die zich hebben gemeld bij sportkoepel NOC*NSF zo’n tien procent compensatie nodig heeft. Victor Jammers, lid van de raad van bestuur van de organisatie, pleit daarom voor een fonds op landelijk niveau. Oud-wielrenster Petra de Bruin, zelf slachtoffer, is het hiermee eens.
De bonden zoeken de verantwoordelijkheid buiten de sportwereld. “De thematiek overstijgt de grenzen van de sport,” zegt de Nederlandse Volleybalbond tegen NRC.  “Het (financieel) ondersteunen van slachtoffers is in onze opinie een maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Een woordvoerder van de Atletiekunie vraagt zich af of ‘het leed dat slachtoffers is aangedaan überhaupt is te vergoeden?’
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.