Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staking Koninginnedag leidt tot nieuw overleg met vakbonden

  •  
27-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
flickr-vuilnis-zeedijk-300px.jpg
Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) nodigt bonden uit voor gesprek ... Kort geding in Den Haag over staking, Amsterdam niet naar rechter
De aangekondigde stakingen op en rond Koninginnedag van de reinigingsdiensten in de grote steden blijven niet zonder gevolg: de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de vakbonden uitgenodigd om nog deze week te praten over de cao voor gemeenteambtenaren. De organisatie van werkgevers wil “een ultieme poging doen om tot een cao te komen”.
Dinsdagmiddag is er een kort geding van de gemeente Den Haag om te voorkomen dat de stadsreinigers staken. In Den Haag willen de straatvegers drie dagen het werk neerleggen.
De gemeente Amsterdam stapt niet naar de rechter om een staking van de reinigingsdiensten op Koninginnedag te voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher dinsdag bekendgemaakt.
Foto: Zeedijk, Amsterdam. (Marco Raaphorst, Flickr/CC)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.