Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steeds meer Ieren willen recht op abortus

  •  
08-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
prochoice300.jpg
Verandering in denken over abortus in Ierland … 65 procent wil dat abortus wordt gedecriminaliseerd, 81 procent wil uitbreiding abortusrecht
Ierland is één van de laatste landen in Europa waar het recht op abortus niet bestaat. Althans, alleen wanneer het leven van de moeder op het spel staat, is abortus sinds twee jaar legaal. Maar wie bijvoorbeeld zwanger wordt na verkrachting, heeft niets te zeggen over haar lichaam. Maar dat denken lijkt nu langzaamaan toch te veranderen. Amnesty hield een poll onder 1000 Ieren en concludeert nu dat velen willen dat abortus wordt gedecriminaliseerd.
Colm O’Gorman, directeur van Amnesty in Ierland:
Deze enquête toont aan dat Ieren hun regeringsleiders ver vooruit zijn wat betreft de abortus-kwestie. De Ierse regering zou met voorrang deze zaak aan de bevolking moeten voorleggen. Decriminalisering van abortus is niet alleen een verplichting van de mensenrechten – het is wat de mensen in Ierland willen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.