131

Stephen Hawking oogst felle kritiek voor Israël boycot

Hawking trok zich terug als spreker conferentie Shimon Peres in Jeruzalem

Met de actie van Stephen Hawking heeft de academische boycot van Israël een zeer prominent succes geboekt. Hoewel hij zijn terugtrekking niet publiek aankondigde, schreef hij vorige week een brief aan de Israëlische president Shimon Peres waarin hij aangaf van gedachte te zijn veranderd.

Een groot aantal Britse bekendheden, waaronder Elvis Costello, Roger Waters, Brian Eno en Annie Lennox, sloeg de afgelopen tijd Israëlische uitnodigingen af. Tegelijkertijd is er ook veel kritiek op de boycot, zoals van de Britse schrijver Ian McEwan:

Als ik alleen landen zou bezoeken waar ik het mee eens ben, dan zou ik waarschijnlijk nooit meer uit bed komen. Het is geen goede zaak als iedereen stopt met praten.

Op internet is inmiddels een ware storm van kritiek losgebarsten. Hawking wordt beschuldigd van antisemitisme en grove grappen over zijn gezondheid. worden niet geschuwd. Hij kan zijn eigen reet niet eens afvegen was een van de boze commentaren. Een ander suggereerde dat de handrem van zijn rolstoel boven op een heuvel losgelaten zou moeten worden. De harde kritiek is opmerkelijk gezien Hawkings ongekende populariteit en internationale reputatie als wetenschappelijk genie.

Guardian: ‘Stephen Hawking joins international boycott of Israel

Geef een reactie

Laatste reacties (131)