19

Sterren starten boycot tegen sharia sultan

Heerser van Brunei voert gruwelwetten in ... Niemand meer te gast in zijn internationale hotelketen

De sultan van Brunei, een staat op het eiland Borneo, kondigde woensdag de invoering aan van strenge wetgeving die onder meer het stenigen van veroordeelden mogelijk maakt. Een heel rist beroemdheden komt tegen de barbaarse voornemens in actie.


Hassanal Bolkiah is ook actief in de internationale zakenwereld en daar wordt nu actie op ondernomen. Zo is hij via-via onder meer eigenaar van de Dorchester Collection, een keten 5-sterren hotels met vestigingen in de VS, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Richard BransonMiljardair Richard Branson, oprichter van onder meer de luchtvaartmaatschappij Virgin, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf geen gebruik meer zal maken van die hotels. Ook acteur Stephen Fry en de entertainers Sharon Osbourne en Ellen DeGeneres roepen op tot een boycot. Een Amerikaanse feminitsische organisatie heeft de uitreiking van de Global Women’s Rights Awards die in het Beverly Hills Hotel zou plaastvinden afgelast. Het wereldberoemde hotel is onder andere de plek waar de avond voor de Oscar-uitreiking traditiegetrouw een groot feest wordt gegeven. Ook dat zal vermoedelijk niet meer gebeuren

Sinds vorige week donderdag is het sultanaat gestart met de invoering van nieuwe wetgeving die bijvoorbeeld amputatie mogelijk maakt bij diefstal en een boete voor wie niet deelneemt aan het vrijdaggebed.

cc-foto: D@lY3D Abdelmaksoud 

Geef een reactie

Laatste reacties (19)