7

&… Stewardess draait door

Italiaanse maffia in Nederland ... On the Road verfilmd ... Occupy failliet ... Belgisch rechts weigert 'rijkentaks'

Ander nieuws van vandaag


– Video: Een doorgedraaide stewardess heeft de passagiers van een American Airlines vlucht de stuipen op het lijf gejaagd. Ze begon via de intercom te bazelen over 9/11 en stelde dat het toestel zou gaan neerstorten. Geluk bij ongeluk was dat het vliegtuig nog aan de grond stond. De stewardess is opgenomen. (De Morgen)

– Dat verdomde kapitalisme ook: De protestbeweging Occupy Wall Street zit zonder geld omdat de donatiestroom is opgedroogd. (NZ Herald)

– De politie gaat meer onderzoek naar de activiteiten van de Italiaanse mafia in Nederland. De Ndrangheta, een crimineel netwerk uit Calabrië, is op alle terreinen van de zware misdaad actief. (Argos)

– Eindelijk is On the Road, het legendarische boek van Jack Kerouac dat de bijbel werd voor de beat-generatie, verfilmd. En de trailer belooft veel goeds. (Huffington Post)

– Harold Camping, de prediker die vorig jaar wereldnieuws werd omdat hij zijn  goedgelovige aanhang wijsmaakte dat de wereld vorig jaar mei zou vergaan, erkent nu dat hij het mis heeft gehad. Hij belooft geen nieuwe datum te prikken. (NZ Herald)

– De zelfverbrandingen in Tibet, uit protest tegen de Chinese bezetting, gaan maar door. Het zijn veelal jongeren die tot het wanhoopsprotest overgaan. China noemt de slachtoffers ‘maatschappelijk onaangepasten’ of ‘terroristen’. (LA Times)

– Het begrotingsoverleg van het na maanden en maanden formatie tot stand gekomen Belgisch kabinet is vastgelopen omdat de liberalen (Open VLD) weigeren een ‘rijkentaks’ op beleggingen in te voeren. (VRT)

– Boekhandel Selexyz kon in 2002 Bol.com kopen voor 2 ton. Deden ze niet. Bol is nu verkocht voor 350 miljoen. Selexyz verkeert in de problemen. (Elsevier)

– Koninginnedag gaat door. Het is een feest dus het wordt ook feestelijk. Eerder werd gesproken van een sobere viering vanwege het tragisch ski-ongeluk met prins Friso. (Volkskrant)

– Het regime van de Syrische president al-Assad zit nog stevig in het zadel, constateren Amerikaanse analisten. Het kan nog lang duren voordat de machthebber het veld ruimt. Zijn sterke positie maakt militair ingrijpen erg lastig. (NRC Handelsblad)

– Als politicus kun je alleen nog eten in een verduisterde kamer, waar geen camera is. Anders krijg je dit.

– De Vlaamse schoonheid Lesley-Ann Poppe moet het blootgeven van haar lichaam de noodlijdende Playboy redden. (De Standaard)

Update 19:45

– Een Britse hacker die opereert onder de vlag van Anonymous dreigde tienduizenden namen en adressen te openbaren van vrouwen die een abortus hebben ondergaan. De hacker werd vrijdag opgepakt nadat hij over zijn daden had lopen opscheppen via Twitter. (Guardian)

– Een Brits advocatenkantoor dat eerder onder vuur lag omdat er slechts heel weinig vrouwen werken blijkt Internationale Vrouwendag ‘gevierd’ te hebben met een cakebak-wedstrijd. (Independent)

– De leider van de Briste liberalen Nick Clegg pleit voor een ‘tycoon tax’. Volgens de vice-premier betalen de echte rijken te weinig belasting. (Guardian)

– De aartsconservatieve Amerikaanse presidentskandidaat Rick Santorum zet een nieuw wapen in: zijn twee dochters. De zingende meisjes worden al vergeleken met de legendarische Obama Girl. (VRT)

Geef een reactie

Laatste reacties (7)