78

Stoelendans bij PVV

Laurence Stassen wordt leider Europese fractie ... Barry Madlener komt terug naar Den Haag

Laurence Stassen, de vrouw die eerder dit jaar de coalitie met CDA en VVD liet klappen omdat ze het vertrouwen van het CDA verspeelde, stapt op als leider van de PVV-fractie in de provincie. Ze wil zich meer concentreren op Europa luidt de officiële verklaring. Haar salaris als Statenlid raakt ze niet kwijt omdat ze de dubbelfunctie naast het drukke werk in Brussel officieel gewoon aanhoudt.


L1 meldt:

Stassen ontkent dat haar opstappen als fractieleider iets te maken heeft met de val van de coalitie. “Als oppositiepartij krijgen we een andere rol”, zegt ze. “Dan moeten we kort op de bal spelen”. Door haar taken in Brussel komt ze daar minder aan toe.

Statenlid Michael Heemels wordt de nieuwe voorzitter van de PVV-fractie.

Stassen is berucht vanwege haar geringe aanwezigheid in zowel Brussel als Limburg schreef Spits eerder dit jaar:

Het verbaast oud-PVV-Statenlid Harm Uringa niets dat Stassen er weinig moeite mee heeft de twee functies te combineren. „Ze was te weinig aanwezig om echt sturend in de fractie te kunnen zijn maar ze bepaalde wel alles,” aldus Uringa. „Wij moesten geloven dat ze vooral in Brussel druk was.” Daarmee vertoont zich een patroon: zowel in Brussel als in Limburg beweert Stassen heel erg druk te zijn met de andere helft van haar politieke bezigheden. Uringa: „Ze is ook wel druk, maar vooral met op en neer reizen.”

Stassen wordt gezien als een van de prinsessen binnen de PVV-hofhouding. Ze stond in 2006 in de top 5 van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer maar moest uiteindelijk wegens persoonlijke omstandigheden afzien van die plaats.

Update 17:40 via NOS.nl

Stassen wordt de nieuwe leider van de Europese fractie, meldt de PVV-leider. Ze volgt Barry Madlener op, een vertrouweling van Wilders, die na 12 september naar de Tweede Kamer verhuist. Madlener zat van eerder van 2006 tot 2009 voor de PVV in de Kamer. Daarvoor was hij gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam.

Geef een reactie

Laatste reacties (78)