Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Stop Joseph Kony 2012

  •  
07-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Documentaire van Invisible Children richt zich op het bekend maken van de oprichter van het Verzetsleger van de Heer in Oeganda en het oppakken van de man
Kony 2012 is een documentaire gericht op het bekend maken van Joseph Kony. Niet om hem ‘beroemd’ te maken, maar om ervoor te zorgen dat hij wordt opgepakt en wordt berecht. Kony is de oprichter van het Verzetsleger van de Heer in Oeganda. Onder zijn leiding worden kinderen gekidnapt, mishandeld en tot kindsoldaten gemaakt. In oktober 2005 is een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door het Internationaal Strafhof. Dit arrestatiebevel loopt echter december 2012 af. Tijd om ervoor te zorgen dat hij wordt opgepakt dus.
Invisible Children heeft een documentaire van een half uur gemaakt om Joseph Kony bekend te maken. Kony is momenteel een ‘onzichtbare man’. Doordat men niet weet wie hij is, kan hij maar niet opgepakt worden. Het doel van de documentaire is dus: Kony beroemd maken om ervoor te zorgen dat hij opgepakt wordt en berecht. 
Op Twitter is #STOPKONY inmiddels trending.
cc-foto: Chris Shultz

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.