33

Stop Joseph Kony 2012

Documentaire van Invisible Children richt zich op het bekend maken van de oprichter van het Verzetsleger van de Heer in Oeganda en het oppakken van de man

Kony 2012 is een documentaire gericht op het bekend maken van Joseph Kony. Niet om hem ‘beroemd’ te maken, maar om ervoor te zorgen dat hij wordt opgepakt en wordt berecht. Kony is de oprichter van het Verzetsleger van de Heer in Oeganda. Onder zijn leiding worden kinderen gekidnapt, mishandeld en tot kindsoldaten gemaakt. In oktober 2005 is een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door het Internationaal Strafhof. Dit arrestatiebevel loopt echter december 2012 af. Tijd om ervoor te zorgen dat hij wordt opgepakt dus.


Invisible Children heeft een documentaire van een half uur gemaakt om Joseph Kony bekend te maken. Kony is momenteel een ‘onzichtbare man’. Doordat men niet weet wie hij is, kan hij maar niet opgepakt worden. Het doel van de documentaire is dus: Kony beroemd maken om ervoor te zorgen dat hij opgepakt wordt en berecht. 

Op Twitter is #STOPKONY inmiddels trending.

cc-foto: Chris Shultz

Geef een reactie

Laatste reacties (33)