306

Strauss-Kahn blijft in cel

[Update] Lees het complete proces-verbaal … Borgtocht geweigerd … Politie New York wijzigt tijdstip van misdrijf, alibi op losse schroeven

De New Yorkse politie heeft het tijdstip van de veronderstelde aanranding door Dominique Strauss-Kahn met een uur vervroegd, meldt de Franse krant Libération. De in New York gearresteerde topman van het IMF ziet zo zijn alibi meteen weer in rook opgaan. De advocaten van Strauss-Kahn wilden het tijdstip wanneer DSK het hotel heeft verlaten, gebruiken voor hun verdediging, zo meldt ook de Belgische krant de Morgen.

Update 21:30 In het proces-verbaal wordt DSK van zeven misdrijven beschuldigd waaronder poging tot verkrachting. Lees het complete proces-verbaal hier

Update 20:30

De rechter wil DSK niet op borgtocht vrijlaten omdat de kans groot is dat hij naar Frankrijk vlucht.

Update

Volgens Radio Monte Carlo (RMC) was de aanranding al om 12.28 uur ’s middags, wat volgens de advocaten een uur vóór het het veronderstelde tijdstip van het vergrijp is. Nu de politie in New York het tijdstip met een uur heeft vervroegd is het alibi van Strauss-Kahn niet meer zo “waterdicht” als de advocaten eerder triomfantelijk verkondigden, zo meldt De Morgen

De advocaten voerden op dat de IMF-baas om 12 uur al had uitgecheckt bij hotel Sofitel, zo meld nieuwssite Business Insider. Strauss-Khan, afgekort ook wel DSK genoemd, had vervolgens een lunchafspraak met zijn dochter die aan de Columbia University in New York studeert, zo schrijft Business Insider. Beide feiten zouden kunnen worden gecheckt in computersystemen. Bovendien zouden er getuigen moeten zijn die hem in het restaurant hebben gezien, aldus de advocaten.

De voorzitter van het IMF en beoogd presidentskandidaat voor de Franse socialistische partij werd zaterdag in New York gearresteerd toen hij in het vliegtuig wilde stappen. Een 32-jarig kamermeisje had aangifte gedaan van aanranding en poging tot verkrachting.

Strauss-Kahn wordt beschouwd als één van de machtigste mannen in Frankrijk en dé man die het tegen zittend president Sarkozy moet opnemen bij de verkiezingen in 2012. Tegelijkertijd staat de IMF-baas bekend als rokkenjager en is hij zelfs eerder beschuldigd van (poging tot) seksueel misbruik.

Intussen is ook de stroom van complottheorieën op gang gekomen. Het zou de rechtse partijen in Frankrijk maar al te goed uitkomen als DSK politiek uitgeschakeld zou zijn.

Lees meer bij Business Insider: IMF chief has ironcald alibi, his lawyers say

What are the odds there’s a plot against Domique Strauss-Kahn?

Geef een reactie

Laatste reacties (306)