Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strauss-Kahn ook in Frankrijk niet vervolgd

  •  
13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-DominiqueStraussKahn2_300.jpg
Schrijfster Tristane Banon beschuldigde oud-IMF-baas van poging tot verkrachting
Het Openbaar Ministerie in Parijs zal oud-IMF-topman Strauss-Kahn niet vervolgen voor poging tot verkrachting, meldt de NOS. De Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon zegt dat hij geprobeerd heeft haar te verkrachten tijdens een interview in 2003. Het vooronderzoek hiernaar is afgerond.
Banon diende in juli 2011 officieel haar aanklacht in, zo berichtte Joop eerder. Dat durfde ze pas acht jaar na het voorval te doen. Nu voelde ze zich gesterkt door de zaak die in de Verenigde Staten tegen Strauss-Kahn was aangespannen. De toenmalige voorzitter van het Internationale Monetaire Fonds werd beschuldigd van verkrachting van een kamermeisje van het Sofitel Hotel in New York. DSK won de zaak in New York, omdat rechters vonden dat de aanklaagster te veel wisselende verklaringen had afgelegd.
In de kwestie met Banon heeft Strauss-Kahn heeft steeds gezegd dat hij de vrouw alleen wilde zoenen, aldus de NOS. Joop: DSK geconfronteerd met aanklacht Tristane Banon
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.