Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strijd Brinkman versus Wilders flakkert op

  •  
03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hero_300.jpg
Brinkman: 'Minderheidskabinet was 'evident' voor Wilders om de leiding te houden'
Hero Brinkman pakt het democratiseringsproces van de PVV weer op. In een interview met Vrij Nederland zegt hij dat de PVV volwaardig deel uit had moeten maken van de regering. Hij vindt dat Wilders te snel ‘ja’ heeft gezegd op een minderheidskabinet. Volgens Brinkman was dat een slimme zet van Wilders om zelf de macht te behouden.
“Er komen geen PVV-mensen in een kabinet die hij natuurlijk niet aan een touwtje kan houden”, zegt Brinkman in het interview met Vrij Nederland. Met dit interview geeft Brinkman opnieuw het startschot voor de democratisering van de PVV.
Voor de verkiezingen raakten Wilders en Brinkman in een discussie verwikkeld over de democratie binnen de PVV. Als Wilders toen negatief had gereageerd op Brinkman’s democratiseringsplannen was hij zeker zijn eigen partij begonnen.
Brinkman kreeg negentienduizend voorkeursstemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Naar eigen zeggen zijn het ‘de meest overtuigde’ PVV-stemmers die op hem hebben gestemd ‘en niet op Geert’. Ook zegt hij dat de VVD en CDA aan de hand van het gedoogakkoord wel degelijk meewerken aan de ‘de-islamisering’ van Nederland. gemoeten

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.