Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strike Three gevangene Gregory Taylor weer op vrije voeten

  •  
20-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
gregory300.jpg

Wilders heeft aangekondigd een soortgelijke wet in te willen voeren, waarbij daders na een derde misdrijf levenslang naar de gevangenis moeten

Gregory Taylor, in Amerika boegbeeld van het onjuiste gebruik van de Three Strikes-wet, is na 13 jaar gevangenschap weer een vrij man. In Amerika worden daders bij een derde misdrijf veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
Gregory Taylor werd in 1997 opgepakt nadat hij bij een gaarkeuken eten wilde stelen omdat hij honger had. Eerder was hij veroordeeld voor twee kleine diefstallen. Omdat dit zijn derde misdrijf was, kreeg hij levenslang van de rechter in Californië, de die er bekend om staat de wet het strengst toe te passen. 
Een rechter van het Hooggerechtshof besliste maandag de straf van Taylor in te korten tot acht jaar. Taylor heeft inmiddels 13 jaar vastgezeten en is na de uitspraak direct op vrije voeten gesteld. Normaal gesproken komt een gevangene pas na 25 jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.
Wilders heeft eerder aangekondigd een soortgelijke wet als de Three-Strikes-wet in te willen voeren in Nederland.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.